Acties


Opschorting scholenactie Pasen

In lijn met de maatregelen die de Rijksoverheid heeft afgekondigd ter bestrijding van het Coronavirus, hebben wij uiteraard onze jaarlijkse scholenactie voor het Paasontbijt opgeschort. Na overleg met enkele scholen houden wij de mogelijkheid open om de verdeling van gratis producten voor het schoolontbijt alsnog te organiseren bij heropening van alle basisscholen in Twente. Op dit moment is de gezondheid van iedereen het allerbelangrijkste.

Wij wensen u sterkte in deze moeilijke periode, waarin veel van iedereen gevraagd wordt.


Gratis Matzes voor Paasontbijt

Een record aantal Twentse basisscholen heeft vorig jaar gratis Matzes opgehaald bij onze bakkerij aan de Nieuwstraat 12 in Enschede voor het traditionele Paasontbijt. Het was de 57e keer dat deze traditie (in 1963 in het leven geroepen door toenmalig eigenaar, de heer Woudstra) heeft plaatsgevonden. Dit jaar zal deze traditie dus voor de 58e keer plaatsvinden! Scholen die in 2019 hebben deelgenomen krijgen automatisch per e-mail een uitnodiging. Nieuwe basisscholen uit de regio Twente kunnen zich tot en met MAANDAG 16 maart 2020  aanmelden via het algemene e-mailadres. De gratis Matzes kunnen volgend jaar uitsluitend op VRIJDAG 27 maart 2020 worden opgehaald volgens de gebruikelijke procedure, die in de uitnodiging vermeld staat. Graag het volledige adres, telefoonnummer, contactpersoon en aantal leerlingen doorgeven. Wij nemen uw school dan automatisch op in het mailingbestand voor 2021.

Buiten de regio Twente werken wij wederom samen met Theha Kokosbrood (uit Harderwijk) om basisscholen van gratis matzes te voorzien. Uitsluitend in voornoemde regio’s is het voor ons logistiek en financieel haalbaar om de basisscholen met hun Paasontbijt te helpen.


Nationaal Schoolontbijt 2019

Hollandia MatzeCrackers volkoren is partner van het Nationaal Schoolontbijt in week 45. Met de hele school gezellig en gezond ontbijten. Maar liefst 2.750 scholen en 500.000 kinderen doen mee deze 17e editie. Start op 4 november in het Concertgebouw te Amsterdam.