Nieuws


Pasen is in aantocht!

Voor Hollandia Matzes de mooiste tijd van het jaar. Het is bijna Lente en Pasen is in aantocht. Ons magazijn is binnenkort leeg en de winkels staan vol met onze Matzes Original, MatzeCrackers en MatzeToast. In deze tijd van het jaar staat bij ca. 1,5 tot 2 miljoen mensen Matzes op tafel. Traditioneel is de combinatie Matzes met (room-) boter en (bruine) suiker het populairst. Maar Matzes smaken ook voortreffelijk met kaas, vleeswaren en allerlei soorten zoet beleg. Natuurlijk lekker met een glas verse jus d’orange, croissantje of kakelvers eitje.

Paastopper: Matzes met boter en suiker

Paastopper: Matzes met boter en suiker

De Paastraditie van Matzes is in Nederland een gebruik dat zijn oorsprong heeft in het begin van de vorige eeuw. Van oorsprong een Joods product is het in Nederland inmiddels uitgegroeid tot een typsich Nederlands gebruik. Net als kruidnoten en chocoladeletters tijdens Sint horen Matzes bij het Nederlandse Paasfeest. In geen enkel land ter wereld worden tijdens Pasen door de niet-Joodse bevolking zoveel Matzes gegeten. De traditie wordt van generatie op generatie doorgegeven. Dat kan natuurlijk gemakkelijk via het feestelijke Paasontbijt, wat door velen traditioneel met familie en vrienden wordt gevierd.


Collega gezocht!

Hollandia Matzes zoekt per direct een fulltime bakker / operator:

 • 36-urige werkweek van ma t/m vrij tussen 6.00 en 17:30 uur.
 • Klein enthousiast team.
 • Wat ga je doen:
  • Zelfstandig werken in zowel de Matze- als Theebeschuitbakkerij.
  • Kwaliteitscontrole van de producten
  • Uitvoeren van klein onderhoud in samenspraak met technische dienst
 • Plaats: Enschede
 • Opleiding: MBO 3/4
 • Bij interesse: stuur je beknopte CV naar: bartlockhorn@hollandiamatzes.nl
 • Voor vragen bel Bart Lockhorn: 06-81493800


Paasontbijt scholen 2021

Enschede, 26 maart 2021. Vorig jaar ging het jaarlijkse Paasontbijt voor basisscholen in Twente voor het eerst in 58 jaar niet door vanwege de uitbraak van Covid19. Wij zijn bijna een jaar verder en de basisscholen zijn gelukkig weer open. Er waren veel Twentse basisscholen die dit jaar de het Paasontbijt weer wilden organiseren. Fijn voor al die 35.000 kinderen. Op vrijdag 26 maart hebben deelnemende scholen weer gratis Matzes bij ons opgehaald. Ook onze vaste partners Theha kokosbrood en Frutesse fruitstroop deden weer mee, zodat de Matzes extra lekker zullen smaken. Wij sturen begin 2022 alle scholen, die in 2019 of 2021 deelnamen, per e-mail bericht over de 60e keer (!) gratis Paasontbijt met Hollandia Matzes.