Nieuws


Paasontbijt scholen 2023

Enschede, 9 januari 2023. Afgelopen Pasen konden Twentse basisscholen voor de 60e keer gratis Matzes ophalen bij onze bakkerij aan de Nieuwstraat te Enschede. Daarmee konden liefst 35.000 kinderen genieten van deze feestelijke traditie. Dit jaar kunnen deelnemende scholen op vrijdag 31 maart 2023 weer gratis Matzes ophalen. Ook onze vaste partners Theha kokosbrood en Frutesse fruitstroop doen weer mee, want met beleg zijn de Matzes pas echt om te smullen.

Wij sturen binnenkort alle Twentse scholen, die in 2022 deelnamen, per e-mail bericht over de 61e keer gratis Paasontbijt met Hollandia Matzes. Nieuwe scholen uit deze regio kunnen zich aanmelden via info@hollandiamatzes.nl


Pasen is in aantocht!

Voor Hollandia Matzes de mooiste tijd van het jaar. Het is bijna Lente en Pasen is in aantocht. Ons magazijn is binnenkort leeg en de winkels staan vol met onze Matzes Original, MatzeCrackers en MatzeToast. In deze tijd van het jaar staat bij ca. 1,5 tot 2 miljoen mensen Matzes op tafel. Traditioneel is de combinatie Matzes met (room-) boter en (bruine) suiker het populairst. Maar Matzes smaken ook voortreffelijk met kaas, vleeswaren en allerlei soorten zoet beleg. Natuurlijk lekker met een glas verse jus d’orange, croissantje of kakelvers eitje.

Paastopper: Matzes met boter en suiker

Paastopper: Matzes met boter en suiker

De Paastraditie van Matzes is in Nederland een gebruik dat zijn oorsprong heeft in het begin van de vorige eeuw. Van oorsprong een Joods product is het in Nederland inmiddels uitgegroeid tot een typsich Nederlands gebruik. Net als kruidnoten en chocoladeletters tijdens Sint horen Matzes bij het Nederlandse Paasfeest. In geen enkel land ter wereld worden tijdens Pasen door de niet-Joodse bevolking zoveel Matzes gegeten. De traditie wordt van generatie op generatie doorgegeven. Dat kan natuurlijk gemakkelijk via het feestelijke Paasontbijt, wat door velen traditioneel met familie en vrienden wordt gevierd.


Nationaal Schoolontbijt 2022

Hollandia MatzeCrackers volkoren is trotse partner van het Nationaal Schoolontbijt. Met de hele school gezellig en gezond ontbijten. Meer dan 2.000 scholen en 400.000 kinderen doen jaarlijks mee. Het 1e ontbijt van de 20e editie vond plaats op 7 november bij Burgers Zoo in Arnhem.