Nieuws


Paasontbijt scholen 2021

Enschede, 18 februari 2021. Vorig jaar ging het jaarlijkse Paasontbijt voor basisscholen in Twente voor het eerst in 56 jaar niet door vanwege de uitbraak van Covid19. Wij zijn bijna een jaar verder en de basisscholen zijn gelukkig weer open. Wij krijgen veel verzoeken van Twentse basisscholen die het Paasontbijt weer willen organiseren. Fijn voor al die 35.000 kinderen. Het goede nieuws is dat wij hebben besloten dit alsnog te organiseren voor die basisscholen die dat willen. De gratis Matzes kunnen op vrijdag 26 maart opgehaald worden volgens een strak tijdschema. Ook onze partners Theha kokosbrood en Frutesse fruitstroop doen dit jaar weer mee, zodat de Matzes extra lekker zullen smaken. Wij sturen binnenkort alle scholen, die in 2019 deelnamen, hierover per e-mail bericht.


Matzes voor Pesach bestellen

De versgebakken Matzes voor Pesach 2021 staan binnenkort weer voor u klaar. Deze Matzes zijn geproduceerd onder streng toezicht van het Nederlandse Opperrabinaat uit Amsterdam.  De beide toezichthouders in 2021 komen dit jaar uit Antwerpen. Het zogenaamde Joods Gemaal (meel) is geleverd door een authentieke molen uit Rheine. De producten voor Pesach zijn herkenbaar aan de speciale zegel/tape en in Nederland te verkrijgen via de bekende verkooppunten (zie elders op deze website onder Pesach).  Een beperkt assortiment voor Pesach is ook bestelbaar via deze website. Hiervoor werken wij samen met WIZO. Zij leveren vanuit de prachtige Enschedese Synagoge naar alle plaatsen in Nederland. Ga naar de menuknop Pesach / Bestellen en volg de instructies. Veel succes!


Pasen is in aantocht!

Voor Hollandia Matzes de mooiste tijd van het jaar. Het is Lente en Pasen is in aantocht. Ons magazijn is zo goed als leeg en de winkels staan vol met onze Matzes Original, MatzeCrackers en MatzeToast. In deze tijd van het jaar staat bij ca. 1,5 tot 2 miljoen mensen Matzes op tafel. Traditioneel is de combinatie Matzes met (room-) boter en (bruine) suiker het populairst. Maar Matzes smaken ook voortreffelijk met kaas, vleeswaren en allerlei soorten zoet beleg. Natuurlijk lekker met een glas verse jus d’orange, croissantje of kakelvers eitje.

Paastopper: Matzes met boter en suiker

Paastopper: Matzes met boter en suiker

De Paastraditie van Matzes is in Nederland een gebruik dat zijn oorsprong heeft in het begin van de vorige eeuw. Van oorsprong een Joods product is het in Nederland inmiddels uitgegroeid tot een typsich Nederlands gebruik. Net als kruidnoten en chocoladeletters tijdens Sint horen Matzes bij het Nederlandse Paasfeest. In geen enkel land ter wereld worden tijdens Pasen door de niet-Joodse bevolking zoveel Matzes gegeten. De traditie wordt van generatie op generatie doorgegeven. Dat kan natuurlijk gemakkelijk via het feestelijke Paasontbijt, wat door velen traditioneel met familie en vrienden wordt gevierd.