Pasen is in aantocht!

Voor Hollandia Matzes de mooiste tijd van het jaar. Het is Lente en Pasen is in aantocht. Ons magazijn is zo goed als leeg en de winkels staan vol met onze Matzes Original, MatzeCrackers en MatzeToast. In deze tijd van het jaar staat bij ca. 1,5 tot 2 miljoen mensen Matzes op tafel. Traditioneel is de combinatie Matzes met (room-) boter en (bruine) suiker het populairst. Maar Matzes smaken ook voortreffelijk met kaas, vleeswaren en allerlei soorten zoet beleg. Natuurlijk lekker met een glas verse jus d’orange, croissantje of kakelvers eitje.

Paastopper: Matzes met boter en suiker

Paastopper: Matzes met boter en suiker

De Paastraditie van Matzes is in Nederland een gebruik dat zijn oorsprong heeft in het begin van de vorige eeuw. Van oorsprong een Joods product is het in Nederland inmiddels uitgegroeid tot een typsich Nederlands gebruik. Net als kruidnoten en chocoladeletters tijdens Sint horen Matzes bij het Nederlandse Paasfeest. In geen enkel land ter wereld worden tijdens Pasen door de niet-Joodse bevolking zoveel Matzes gegeten. De traditie wordt van generatie op generatie doorgegeven. Dat kan natuurlijk gemakkelijk via het feestelijke Paasontbijt, wat door velen traditioneel met familie en vrienden wordt gevierd.