Nieuws & Acties

Paasontbijt Twentse basisscholen 2024

Enschede, 19 februari 2023.

Dit jaar kunnen basisscholen uit Twente zich voor de 62e keer inschrijven voor het Hollandia Paasontbijt. Scholen die eerder hebben deelgenomen krijgen automatisch een mailing. Zij kunnen zich tot uiterlijk maandag 11 maart door op de mail te antwoorden opgeven.

Nieuwe basisscholen uit Twente kunnen zich aanmelden via onze contactgegevens.

Deelnemende scholen kunnen uitsluitend op vrijdag 22 maart 2024 de gratis Matzes ophalen bij onze bakkerij aan de Nieuwstraat te Enschede. Ook onze vaste partners Theha kokosbrood en Frutesse fruitstroop doen weer mee, want met beleg zijn de Matzes pas echt om te smullen.

Wij verwachten dat wederom ruim 35.000 kinderen deelnemen aan deze feestelijke traditie.

Paastopper: Matzes met boter en suiker

Pasen is in aantocht!

Voor Hollandia Matzes de mooiste tijd van het jaar. Het is Lente en Pasen is in aantocht. Ons magazijn is binnenkort leeg en de winkels staan vol met onze Matzes. In deze tijd van het jaar staat bij ca. 1,5 tot 2 miljoen mensen Matzes op tafel. Traditioneel is de combinatie Matzes met (room-) boter en (bruine) suiker het populairst. Maar Matzes smaken ook voortreffelijk met kaas, vleeswaren en allerlei soorten zoet beleg. Natuurlijk lekker met een glas verse jus d’orange, croissantje of kakelvers eitje.

De Paastraditie van Matzes is in Nederland een gebruik dat zijn oorsprong heeft in het begin van de vorige eeuw. Van oorsprong een Joods product is het in Nederland inmiddels uitgegroeid tot een typsich Nederlands gebruik. Net als kruidnoten en chocoladeletters tijdens Sint horen Matzes bij het Nederlandse Paasfeest. De traditie wordt van generatie op generatie doorgegeven. Dat kan natuurlijk gemakkelijk via het feestelijke Paasontbijt, wat door velen traditioneel met familie en vrienden wordt gevierd.

Matzes met Nationaal Schoolontbijt
Nationaal Schoolbijt van start

Deze week ontbijten 300.000 kinderen een keer op school. In deze week vraagt het Nationaal School Ontbijt om aandacht voor het belang van een gezond ontbijt voor kinderen. Dit is nodig om dat veel kinderen nog steeds niet gezond ontbijten, terwijl dit hoognodige brandstof is om te leren, spelen en groeien. Hollandia ondersteunt deze missie als officiële partner van het Nationaal Schoolontbijt.

Leerlingen van het Zone College ontbijten met burgemeester Roelof Bleker
Landelijk Burgemeesters ontbijt

Dit jaar opende Burgemeester Roelof Bleker het Landelijk burgemeesters ontbijt in Enschede. Hij ontbeet samen met leerlingen van het Zonne College om het belang van een goed ontbijt onder de aandacht te brengen. Hij gaf het goede voorbeeld voor de andere 239 burgemeesters die ook mee doen.

Hollandia Matzes draagt als sponsor bij aan dit ontbijt dat georganiseerd wordt door het Nationaal Schoolontbijt. Samen zetten we ons in voor een gezond ontbijt, voor ieder kind, elke dag.

Inkijkje in de fabriek
Cultureel erfgoed

Hollandia Matzes is genomineerd voor de monumentenprijs van 2023. Het thema voor de uitreiking is dit jaar levend erfgoed. Wij zijn trots dat onze 90-jaar oude bakkerij en onze iconische matzes op deze manier worden erkend als cultureel en culinair erfgoed. Om dit te vieren opende wij onze deuren voor het publiek en hier werd veelvuldig gebruik van gemaakt. Tot onze eigen verbazing kwamen er in slechts een paar uur tijd ongeveer 1500 bezoekers langs. Ongekend! De Tubantia schreef hierover nog een leuk artikel

Paasontbijt in de klas

Recorddeelname Paasontbijt scholen 2023

Enschede, 3 april 2023. Dit jaar doen liefst 185 basisscholen uit Twente mee met het Hollandia Paasontbijt. Al deze scholen kunnen voor de 61e keer gratis Matzes ophalen bij onze bakkerij aan de Nieuwstraat te Enschede. Dit betekent dat een recordaantal van 36.037 kinderen gaat genieten van deze feestelijke traditie. Dit jaar kunnen alle deelnemende scholen op vrijdag 31 maart 2023 gratis Matzes ophalen. Ook onze vaste partners Theha kokosbrood en Frutesse fruitstroop doen weer mee, want met beleg zijn de Matzes pas echt om te smullen.